Eksyneitten valtakunta

Joulukuussa sitä on muiden kanssa samalla viivalla aina.  Maaliviiva, jouluaatto häämöttää jossain kaukana, Jotkut ovat ottaneet varaslähdön, minä yleensä muiden  mukana lähtölaukauksen jälkeen, mikä se sitten onkaan, lähden matkaan. Jossain vaiheessa alan nykyisin ihmettelemään mitä hittoa minä oikein teen täällä.  Minä edes pidä juoksemisesta,  joulusta puhumattakaan.  Sitten hidastan vauhtia, jään joukon kannoille, katson kuinka muut puhaltavat viimeiset elinrippeensä kuusen koristeet kaulassaan maaliin.

Saatan kuvitella ihmisten ajatukset  ”OMG kaupat ovat kiinni kaksi ja puoli päivää – kuinka me selviydymme tästä koettelemuksesta! Ja sitten alkaa ostoskärryjen hullu täyttämisrituaali.  Minä ostin hernekeittopurkin, ok, sen juhlamallin, siinä on porkkanaa enemmän ja ns lihaa, kävin kauppahallissa hakemassa muutama satagrammaa kinkkua siivuja, en joulun vuoksi vaan siksi että se on hyvää voileivän päällä.

Viimeiset joulut ovat olleet kurjia, korvaukset ovat tulleet yleensä vasta joulun jälkeen, ei  riitä että joutuu viettämään joulun yksin, mutta vielä rahattomanakin. Tällä kertaa sentään tulivat juuri ennen joulua.  Ostin Marianna Kurton esikoisrunokokoelman ”Eksyneitten valtakunta”, tykkäsin siitä!  Sellaiselta sitä vähän tuntuu itsestäkin joulukuussa.  Toinen lahjanani itselleni oli massiivinen 337 sivuinen Jukka Vienon runokokoelma:  ”Stockan kulma”  josta on ollut hyvin vähän juttua missään. Vanhasta parnassosta löysin sen, eikä niitä parnassoja ole näköjään missään. Eivät näköjään lähetä sitä minulle vaikka tilasin lehden, nimi mustalla listalla, varmaan joulupukillakin….

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s