Runotorstai – runo mars planeetalle

Vanha isäntä Nieminen passitettiin toissa syksynä kellokosken sairaalaan, oli alkanut nähdä pieniä vihreitä miehiä metsän laidassa, oli kuulemma jutellutkin niiden kanssa, sanoivat tulleen marssista. Vanha mieshän se Nieminen oli, yli 70 jo, mutta ei se ennen ollut puhunut niin levottomia, oikeastaan ei se ollut puhunut paljon mitään koskaan. Hiljainen mieshän se Nieminen oli, asusteli maatilallaan yksin.

Muutaman kuukauden olivat siellä Kellokoskella pitäneet, sitten se päästettiin takaisin kotiin. Sanoivat Niemisen muuttuneen, kylilläkin se saattoi ihan tuosta vain alkaa juttelemaan, ja ihan ventovieraiden kanssa. Joku oli nähnyt Niemisen nauravan. Yövieraitakin sillä oli ollut jo, Leskirouva Marketan nähtiin pyöräilevän sinnepäin harva se viikonloppu nykyisin. Niemiselle oli alkanut hyvä jakso elämässä.

Moni oli sen jälkeen toivonut näkevänsä marssilaisia, siellä ne kyläläiset niemenkulman pellon laidalla seisoskelivat iltaisin, katselivat taivaalle ja odottivat yhteyttä.

Runotorstai – Haasteen aihe: Minkälaisen runon sinä lähettäisit mars planeetalle?

Advertisement

6 comments

  1. Vihreät marsilaiset tulivat minullen ensimmäisenä mieleen.
    Hyvin kerroit runossasi, juuri näin se menee. Lopulta saattaa olla jopa tungosta marsilaisia odotellessa.

  2. Runonovellissa kokonainen elämä. Traaginen elämä? Ihan hyvä elämä? Ainakin erilainen. Runoilijoiden elämä? Runoilijankin on nähtävä vihreitä miehiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s